2010 m. rugpjūčio 23 d., pirmadienis

Gardūs traškiai

Man dažniausiai būna, jog "žiauriai" noriu arba vien tik sūraus maisto (tada iš parduotuvės paprastai parsinešu konservuotų agurkėlių) arba saldaus (tada mintis užvaldo šokoladinis pyragas, ledai...). Šiandien jau nuo ryto "užplaukė" noras kažko sūraus, todėl labai greitai peržvelgus šaldytuvą sugalvojau pikantiškus sausainėlius, o jie man taip asocijuojas su rudeniu, todėl ir nuotraukytėj priglaudžiau parsineštą šermukšnį.

O šaldytuve radau:
50 gramų sūrio su mėlynuoju pelėsiu
sunokęs bananas
kiaušinis
100 gramų sviesto
miltų

Pirmiausia aksčiau išėmiau iš šaldytyvo sviestą ir palaikiau kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Išplakiau kiaušinį, sudėjau sviestą, viską gerai išsukau. Tada sudėjau sutrintą bananą bei sutrupintą pelėsinį sūrį ir masę gerai išsukau. Beliko sudėti miltus...kiek tiksliai naudojau sunku parašyti, bet , manau, buvo apie dešimt šaukštų:)Tiesiog reikia dėti tiek, kad tešla nebelimptų prie pirštų. Suformavau iš tešlos "dešreles" ir įkišau į šaldiklį 15 minučių. Išėmus supjausčiau plonomis juostelėmis ir kepiau apie 20-25 minutes 180 laipsnių orkaitėje. Kepimo trukmė priklauso nuo sausainukų storio, stenkitės pjaustyti kuo ploniau, greičiau iškeps:)Dar sumąsčiau, jog traškiai būtų super skanūs juos dažant į minkštą lydytą sūrelį,o su kuo valgysit jūs?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą