Siandienos pietus tikrai neeiliniai...Tikriausiai nedidele tikimybe, kad kada buciau sumascius pasigaminti kalmaru (tuo labiau, kad ir kaina ne itin viliojanti).Bet kaip visada si pasiulyma "pakiso" parduotuviu pasiulyma, akcijos-atrakcijos:) Bet vis tiek dar savaite sie skanus "vandensgyviai":D gulejo saldiklyje, vis nedrisau gaminti, nes kiek esu skaiciusi juos paruosti skaniai nera paprasta (arba reikia ruosti laaaabai riebiai, ko as nenorejau)Taigi rezultatas (ilgai lauktas) gavos neriebus, bet labai skanus.
Reikes:
Sviezi kalmarai
Cesnako
Dvi morkytes
Svogunu laiskai
Cukinijos
Alyvuogiu aliejus
Persilatas (Santa Maria prieskoniai, mano nuostabusis atradimas)
Krapai (daaaug)
Fermentinis suris
Pievagrybiai
Puse raudonosios paprikos
Pomidoru tyre
Darvoziu sultinio kubelis
Pirmiausia kalmarus paviriau apie penkias minutes sultinyje. Palikau atvesti. Tuomet ruosiau idara: susmulkinau cesnako skilteles, svogunu laiskus, paprikos, sutarkavau morkytes, bei cukinijos. Viska apkepiau aliejuje, pakilau atvesti. Veliau sudejau tarkuota suri, siuo idaru prikimsau kalmarus.
Liko kepti...i skarda pyliau dali pomidoru tyres, ipyliau siek tiek aliejaus, islyginau. Sudejau kalmarus, ant ju man likusi idara, dar pabarsciau surio, krapu, vel uzpyliau tyres, pabarsciau persilato ir...kalmarai plauke i orkaite mazdaug dvidesimt penkiom minutem. Skaniu gurmanisku pietu:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą