2009 m. rugsėjo 23 d., trečiadienis

Egzotiska vistiena


Kazkuo traukia mane vistiena, net nezinau, bet dazniausiai mano pietu leksteje guli butent ji:)
Svarsciau tik ar troskinti su kokiu idomesniu padaziuku ar kepti (tik , aisku, irgi kaip "mandriau")

Stai, ka tik pirmasis kasnis atsidure burnoje, tikrai skanus, butent to tikejaus, tik kaip man truksta astrumo, gaila, kad nepasiemiau siandien cili pipiriuku:D
Isduosiu is jums savo skanesto receptuka:

Vistienos krutinele
Garstyciu padazas
Sojos padazas
Meksikietiski prieskoniai
Vistienos prieskoniai (su prieskoniais "zaisti" visi megstame, todel rinkites kokius megstat)
Gabalelis poro
Gabalelis sunokusio avokado
Surio (galis naudot ivairu, bet siulyciau President lydyta brie, kuri as naudojau)
Krapu
Virto patisono arba moliugo (sodo privalumai, pati pasisejau patisonu:)
Zinoma, alyvuogiu aliejus

Vienas smagiausiu dalyku gaminant:derinti ivairiausius prieskoniukus, padaziukus marinuojant. Si karta pasirinkau garstyciu, soju padazus ir prieskonius. O vistiena supjausciau nedideliais gabaleliais ir dar pamusiau, kad butu ploni kepsneliai.
Idarui susmulkinau poro, krapu, sutryniau gabaleli avokado (todel labai gerai, kai jis sunokes). Patisona arba moliuga susipjausciau (gerai pasigalaskit peili, nelengvas darbelis:D) ir apviriau trumpai apie 3 min, jei pavirsit ilgiau, tada galesim sutrinti i kosele, kaip avokada, bet as smulkiai supjausciau. Lieka i idara pakabinti pora sauksteliu surio ir viskas sumaisyti.
I kepsnelius pridejau idaro, susukau ir apsukau surio, kad neissibarstytu, nes buvo atveju kai idaro voliojos keptuvej:D Tiksliai neprisimenu, bet atrodo kepiau apie 10 min. ant silpnos ugneles. Kadangi man sia savaite "uzplauke" pamisimas del vynuogiu (kuriu siaip visai nevalgau ir nemegstu:D) man jos puikiai tiko prie egzotiskos vistienos.
Tiesa, jei vistienos kepsneliai storesni ir pilnai neiskepe,bus skanu jei patroskinsit sultiny, dar galit naudot naturalu jogurta, kuris man labai skaniai dera su vista, arba pomidoru tyres ipilti. Zinoma, galima prisiminti tradicini varianta ir panaudot grietineles, bet vistiena kepta aliejuj, viduj riebokas suris, todel ir taip pakankamai sotu. Na, cia jau palieku jusu fantazijai:)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą