Pagaliau pirmasis receptas su mano megstamiausia, skaniausia lasisa arba lasisiniu upetakiu. Daznai ivairiai pamarinuota megaujuos sia zunyte. Ji turi daug reikalingu vitaminu (patariama ja valgyti kelis kartus per savaite), o be to didelis privalumas:ja lengva paruosti ir sunku sugadinti:D
Gabalelis lasisos (arba keletas, jei vaisinsite svecius:D)
Morka
Poro arba svoguno
Paprikos
Kukuruzo (smagu, nes dabar galima lengvai rasti ir sviezio, bet tinka ir konservuotas)
Sparagines pupeles
Brokolio
Ziedinio kopusto
Voveraites (jas galima pakeisti visada parduotuvese randamais pievagrybiais)
Kelios skilteles cesnako
Moliugu piure:
Gabalas moliugo
Naturalaus jogurto indelis
Sukstelis garstyciu
Krapai
Parmezanas
Lasisa pamarinavau su austriu padazu bei zuvies kepsniu prieskoniais.
Pirmiausia siek tiek apkepiau sutarkuota morka, susmulkintas cesnako skilteles, pora, paprika bei isvirtas, supjaustytas voveraites.
Tada uzpyliau sultinio ir idejau lasisa. Tiesa, darzoves galima virti drauge su lasisa, bet as brokolio, zied. kopusto, moliugo, supjaustytas pupeles, kukuruzo issiviriau atskirame puode (virti viska, issikyrus brokoli, apie 5 min, po to sumesti brokolio ir dar virti 2-3 min.Brokoli reikia virti labai trumpai, nes jis greit sutrupa, praranda savo forma ir savybes).
Moliugu piure reikia sutrinti isvirta moliuga, atvesus ideti sauksteli garstyciu, supilti jogurta, suberti susmulkintus krapus bei patarkuoti surio. Viska "sumaklevojam".
Zuvi troskinau apie 20 min, tuomet sudejau darzoves, pabarsciau dar krapiuku (ju nebus per daug) ir uzdejau moliugu piure, ja grazia islyginau ir palikau ant silpnos ugnies dar apie 10 minuteliu:)Piure siek tiek sukietejo, maloniai issiskyre isskirtinis parmezano skonis ir buvo laaabai skanu:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą