2009 m. birželio 18 d., ketvirtadienis

Labai šokoladinis pyragiukas


Pagal Oliverio receptą

Uj dievinu šokoladinius tortus ir pyragus (nors šokolado šiaip nevalgau:DJis man turi būti patiekalo dalis). O receptuką atradau rusiškoj Cosmopolitanoj, atrode skanus ir svarbiausiai labai paprastas


Taigi:
100 g juodo ir 100 g balto šokolado
125 g sviesto
4 dideli kiaušiniai
300 g rudojo cukraus
100 g miltų
žiupsnelis druskos
125 g graikinių riešutų
nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių
pabarstymui cukraus pudra (bet manęs jinai nevilioja, todėl nenaudoju)


Įkaitinau orkaitę iki 190 laipsnių. Neaukštą kepimo indą ištepiau aliejum ar sviestu. Ant verdančio puodo uždėjau dubenėlį ir išlydžiau sviestą su juodu šokoladu:)Sumaišome miltus kiaušinius, cukrų ir druskyte, kepimo miltelius:)Supilame šokoladine masę ir daug maišome. O dabar laikas skaldytam baltam šokoladui ir riešutam...Pilate į indą tešlą, lygiai paskirstote...ir 15-18 kepate, kol atsiranda graaaži plutele. Niam:)Nepamirškite pudros, jei mėgstate saldumą.
Maža paslaptis riešutus galite puikiai pakeisti džiovintom vyšniom.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą