2009 m. birželio 18 d., ketvirtadienis

Špinatukas:)


Vienas nerealiausiųjų:DTinka ir mėgstantiem pavalgyti sočiai, ir norintiems užkasti ką nors priešpietukams:)

O naudojau:

Bemielę sluoksniuotą tešlą (pirkau pakuotę, kur du dideli lakštai)

du pakelius varškės

kiaušinuką

špinatų (man asmeniškai, kuo daugiau tuo geriau:D)

pusę poro arba svogūno

muskato, kiaušinių prieskonių...ir ,žinoma, vasarą naudojam daug krapų, petražolių (gaila, kad žiemą tenka naudoti tik džiovintus)

alyvuogių aliejaus


Sumaišome varškę su kiaušiniu (išplaktu), įberiame prieskonių, šviezių žolelių. Pakepinam svogūną (smulkiai supjaustytą) ar porą (o vasarą svogūnų laiškus), suberiam smulkintus ar tiesiog plėšytus špinatus ir kepam dar neilgiau nei tris min. Špinatai laaabai greitai sukepa, būtinai pabarstom truputį muskato, jis labai gerai draugauja su špinatais ir brokoliais:)

Dabar sumaišom varškę su atvėsintu špinatu, svogūnų mišiniu.

Paskirstome ant vieno iš lakštu mase, iš kito lakšto supjaustom juosteles ir kuriam:)Kepinuką patepam kiaušinio baltymu, tada jis blizga.

Į orkaitę...špinatukas keliauja į orkaitę...maždaug 20 min. Geriausiai ,žinoma, visada pasižvalgyti pro langelį...ir nuspręsti, kada galima ragauti:)

Beje, jis skanus tiek šiltas, tiek šaltas...todėl gabalėlis puikiai tiks pasiimti į darbą pietums:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą