Be šių ypatingųjų blynų vaikystėje nepraeidavo nei vienas sekmadienis, labai graži tradicija:)
Vėliau buvo lietinių periodas...ilgą laiką blynai buvo atsibodę. Bet vieną sekmadienį taip vėl užsimaniau "pyragietų" (firminiai blynai-firminis pavadinimas) ir paprašiau tėčio atskleisti receptą. Tiesa sakant tėčio blynai buvo labiau pavykę, bet juk aš pirmą kart bandžiau:)
O šiaip šis receptas tikrai įdomus, jį mano tėtis išmoko iš savo mamos. Blynai, nors tikrai rieboki, bet būna tokie purūs, minkšti...dievinu:)
Pristatau "pyragietus":
3 kiaušiniai (vienas kiaušinis-vienam blynui)
200 ml vandens, 200 ml pieno (riebaus)
5 šaukštai miltų
žiupsnelis druskos
Va, kiek nedaug ir paparastų produktų tereikia:)
Šių blynų esmė, jog pirmiausiai reikia atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių ir iki standžių putų išplakti baltymus. Perkelkite baltymus į indą ir kombaine išplakit trynius, supilkit pieną bei vandenį, įberkit druskos, supilkit miltus. Belieka abi mases sumaišyti:)Kepame įkaitintame aliejuje (beje, jo reikia nepagailėt, jis reikalingas blynam gražiai išsipūsti).Skanaus sekmadienio. Tiesa, idealiausiai (bent mano nuomone) prie blynų tinka obuolių košė.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą