2010 m. kovo 6 d., šeštadienis

Vištienos ir kriaušės draugystė


Taip smaikščiai norėtus pavadinti vieną iš daugelio eksperimentų su vištiena:D
Žiūrinėjau, ieškojau įdomesnių receptų internete, bet kaip visad sumąstau kažką savo:)Peržvelgiau šaldytuvą, apmąsčiau ko dar prireiktų ir gavosi labai šdomus receptas

Daržovių garnyrui naudojau:
morka
puse svogūno
pievagrybiai
baklažano

Kepsneliam:
vištienos krūtinėlė
Pelėsinis sųris su mėlynuoju pelėsiu (beje naudojau lydytą)
kriaušė
pusė mažo indelio natūralaus jogurto

Vištienos marinatui:
pienas
įvairūs prieskoniai (man labiausiai čia tinka karis)
šaukštelis garstyčių padažo
džiovintos žolelės

Susipjausčiau plonus vištienos kepsnelius, šiek tiek dar pamušiau ir pamarinavau (užpyliau pieno sumaišyto su garstyčių padažu bei prieskoniais). Reikėtų palikti marinuotis bent trim valandom. Išviriau morką bei svogūną (galima ir nevirti, bet aš bijojau, kad bus kieti kai iškeps, bet , manau, jei sutarkuotas morkas apšlakstytumėt aliejum viskas būtų gerai, arba dėtumėt sviesto). Morką sutarkavau, svogūną susmulkinau ir dėjau ant skardos. Dabar papasakosiu savo sumanytą vištienos kepsnelių plutelę:sumaišiau pusę indelio lydyto sūrio su jogurtu ir sutrinta kriaušę (gerai jei kriaušė sunokus, bet tada turi labai daug sulčių, o jos labai praskiedžia, todėl stenkitės naudoti tik tyrę). Taigi išdėliojau baklažano skritulėlius, ant jų vištienos kepsnelius, uždėjau tyrę (kriaušės ir pelėsinis sūris su mėlynuoju pelėsiu nuostabus derinys, o dar prie balto vyno...). Tiesa dar apdėliojau aliejum pašlakstytais pievagrybiais (tiesiog mėgstu, bet , žinoma, nebūtina).Pabarsčiau žolelių. Ir kepam orkaitėj apie pusvalandį. Tai tiek:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą