Leidžiant laiką Italijoj tik keletą kartų bandžiau pasiruošti pastą. Nedrąsu kažkaip buvo:DPas juos pastos ruošimas ištisas mokstas su daugybe subtilybių. Italai puikiai žino koks padažas tinka su tokios ar kitokios rūšies makaronais ir nerįsk kitaip (todėl taip nenoriai priima kitų šalių virtuvę "į svečius") Bet itališką pastos ruošimo knygą vis tiek parsivežiau...patiko man jų lengvi patiekalai. Vakar radau receptuką, kuris man idealiai tiko, nes šiuo metu pilnas šaldytuvas špinatų, reikia kažkaip "sudoroti":DSu šiltais prisiminimais man pastos receptukas. Tai tikrai,rodos, pati skaniausia pasta kokia teko pasigaminti:)
Reikės:
Makaronų (naudojau tagliatelles, nors mums , lietuviams, tai tikrai neturėtų įtakoti skonio, jei bus kitos rūšies)
Špinatų
Pievagrybių
Krapų
Alyvuogių aliejaus
Baklažano
Pernedžiano
Bei ančiuvių...tik tiek:)
Pirmiausia pasiruošiau garnyrą, kurį galima labai skania valgyti ir prie žuvies ar mėsos.Pakepiau smulkiai supjaustytų pievagrybių, baklažano, pabaigoje įmečiau smulkintų krapų. Išvirtus makaronus sumaišiau su garnyru (beje jam panaudokite daugiau aliejaus, jis puikiai sudrėkins makaronus). Uždėjau ančiuvių...ir dar apie parmidžianą.Noriu paminėti, jog labai reikia prieš gaminant palaikyti porą valandų kambario temperatūroje, atsiskleis malonus aromatas, skonis ir bus paprasta tarkuoti, nes kitaip jis byrės. Taigi užsitarkuojame daug parmidžiano ir skanaujame:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą