2010 m. liepos 2 d., penktadienis

Paskanaukim vasaros

Taip iš tiesų jau galime skanauti vasaros, nes viena tiksliausių asociacijų su vasara man - braškės:)Nors šią vasarą derlius negausus, stengiuos kuo dažniau parsinešti braškių, pagardinti jomis įvairius desertus. Vasarą visad laukiu, kol galėsiu "susimiksuoti" savo pusryčius:varškytė, braškė, cukrus ir cinamonas:)Šią braškių savaitę dar atsigaivinimui paruošiau žemuogių želė su daaaug braškių ir nuostabų tortuką apie kurį ir papasakosiu:)Gaminant tortuką kilo mielų prisiminimų apie vaikystėje pajūry keptus smėlio pyragus, pasidžiaugiau, jog dabar jau galiu ir moku "žaisti" su valgomais produktais:)
Taigi tortukas su mano mėgstama varške ir sūriu.
Reikės:
100 g sausainiu (naudojau "selga", bet tinka bet kokie, paprasti sausainukai)
60 g sviesto
pieno
300 g varškės
150 g maskarponės sūrio
apie 8-10 braškių
cinamono
2 kiaušiniai
2 šaukštai miltų
100 g cukraus
pusė stiklinės cukraus

Pirmiausiai pagrindas:išlydžiau sviestą ir suberiau sutrupintus (kuo smulkiau) sausainius, jei labai tiršta galima pilti šiek tiek pieno, ką ir dariau. Įbėriau truputį cinamono. Į varškę subėriau cukrų, aguonas, kiaušinių trynius bei miltus. Atskirai išplakiau kiaušinių baltymus. Į išmaišytą varškės masę įmaišiau išplaktus baltymus. Kremas tiesiog iš smulkiai supjaustytų ar trintų braškių bei maskarponės (galima dar įpilti šiek tiek cukraus). Skardos pagrindą lygiai ištepiau mase iš sausainių. Tada tepiau varškės masę, ant jos kremą, vėl varškę...Iš keleto likusių braškių papuošiau tortuko viršų. Kepiau 180 laipsnių orkaitėj, apie 40 minučių. Būtų puiku, jog ištraukę iš orkaitės pakentėtumėt ir iš karto neragautumėt, kaip aš darau :DNes tortukui reikia atvėsti, tada galima gražiai supjaustyt...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą