Taigi tortukas su mano mėgstama varške ir sūriu.
Reikės:
100 g sausainiu (naudojau "selga", bet tinka bet kokie, paprasti sausainukai)
60 g sviesto
pieno
300 g varškės
150 g maskarponės sūrio
apie 8-10 braškių
cinamono
2 kiaušiniai
2 šaukštai miltų
100 g cukraus
pusė stiklinės cukraus
Pirmiausiai pagrindas:išlydžiau sviestą ir suberiau sutrupintus (kuo smulkiau) sausainius, jei labai tiršta galima pilti šiek tiek pieno, ką ir dariau. Įbėriau truputį cinamono. Į varškę subėriau cukrų, aguonas, kiaušinių trynius bei miltus. Atskirai išplakiau kiaušinių baltymus. Į išmaišytą varškės masę įmaišiau išplaktus baltymus. Kremas tiesiog iš smulkiai supjaustytų ar trintų braškių bei maskarponės (galima dar įpilti šiek tiek cukraus). Skardos pagrindą lygiai ištepiau mase iš sausainių. Tada tepiau varškės masę, ant jos kremą, vėl varškę...Iš keleto likusių braškių papuošiau tortuko viršų. Kepiau 180 laipsnių orkaitėj, apie 40 minučių. Būtų puiku, jog ištraukę iš orkaitės pakentėtumėt ir iš karto neragautumėt, kaip aš darau :DNes tortukui reikia atvėsti, tada galima gražiai supjaustyt...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą