2010 m. liepos 13 d., antradienis

Moderni sriubytė

Aš kaip ir dauguma šiomis karštomis dienomis "alpstu" nuo karščio. Myliu vasarą, šiluma tikrai geriau nei šaltis, bet tooks karštis...sunkoka. Todėl ir valgyt nelabai traukia, nebent kažko lengvo. Todėl pietums labai skaniai suvalgiau kreminę daržovių sriubytę.
Taigi:
Litras vandens
Morka
Pusė cukinijos
Stiklinė šviežių žirnelių
Pusė stiklinės agrastų
150 gramų natūralaus jogurto arba lydyto sūrio (labai skanu "Philadelfia")
sultinio kubelis
čili paprikos
kumino, kalendros, kvapiojo pipiro, muskato, kardamono, malto gvazdiko, pankolio (aš pirkau jau paruošta mišinuką Garam Masala, bet lengvai galima nusipirkti, susimaišyti ir pasiruošti. Garam Masala-indiškas tradicinis mišinys, naudojamas labiausiai šiaurės Indijoje, labai tinka mėsai, sriubom, garnyram ruošti)
alyvuogių aliejaus

Užverdame vandenį. Nuskustą morką, bei cukiniją sutarkuojame. Morką, cukiniją, žirnelius, agrastus beriame į puodą, įmetame sultinio kubelš, suberiam prieskonius. Verdame pusvalandį, galima ir daugiau ant silpnos ugnies (gerai, jei daržovės suverda). Likus penkiom minutėm supilame jogurtą arba lydytą sūrį, įpilame aliejaus. Sriubai atvėsus pertriname virtuviniukombainu...Agrastai sriuboje ir man atrodė keistas derinys, bet jie tikrai nieko nepagadino, suteikė šiek tiek rūgštelės, panašu į rūgštynes:)Beje, nepamirškit paskrudint baltos duonos, idealiai tinka:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą