2010 m. rugpjūčio 9 d., pirmadienis

Mango padažas

Beieškodama agurkų marinavimo recepto, nuklydau taaaip toli, jog radau mango chutney receptą. Labai mėgstu mangus (kaip ir visus kitus vaisius:D), todėl pradėjo mąstyti, kokį įdomų padažą, garnyrą galima būtų sukurti, kažką pakeisti.Kadangi dabar sode daug "geltonpilvių" cukinijų, sumečiau į porą drauge su mango. Cukinija iš ties universali daržovė. Kokia skani sriuba su cukinijų gabalėliais, blyneliai su tarkuota cukinija, ji labai naudojama ir mylima Italijoj ruošiant pastą...Bet dabar apie padažą.

Reikės:
dviejų mangų
cukinijos
130-150 g cukraus
200-250 ml baltojo vyno acto
200 ml vandens
200 g auksinių razinų
gabalėlis imbiero
cinamono
pusė čili paprikos
svogūno galvutės
česnako galvutės
žiupsnelis ciberžolės (kurkumos)

Supilame actą, vandenį bei cukrų ir užverdame, kol cukrus ištirps. Nulupame ir supjaustome kubeliais mangus bei cukiniją. Suberiame mangus, cukiniją, smulkintą svogūną, česnaką, razinas bei prieskonius į puodą. Viską verdame ant silpnos ugnies valandą:)Belieka supilti į sterilizuotus, paruoštus stiklainius. Labai skanu su vištienos kepsneliais, kalakutiena...Manieji stiklainiukai lauks Kalėdų ir , žinoma, šventinio kalakuto:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą