Lazanija nuostabus italų virtuvės patiekalas:)o improvizacijai ją gaminant daug labai daug erdvės...
Šį kartą noriu papasakoti apie sočią,tačiau ne riebią, kokia įprastai būna,lazaniją su vištiena:)
Naudoti produktai:
lazanijos lakštai
Apie 500 kg maltos vištienos
2 indeliai tepamos varškės su žalumynais (rama creme bonjour, philadelfia puikiai tinka)
butelis pomidorų pastos
pekino kopūsto
česnako
400 g pievagrybių
baklažanas
paprika
200 g sūrio
prieskoniai
sultinio kubelis
Gamindama lazaniją aš visad lakštus paverdu (10 min), kad suminkštėtų. Vienoje keptuvėje kepiau maltą vištieną su prieskoniais bei smulkintu pekino kopūstu,česnaku, įdėjau indelį lydyto sūrelio:)Kitoje keptuvėje kepiau daržoves:smulkiai susmulkintą papriką, pievagrybius, baklažaną pjaustytą juostelėmis. Apkepus daržoves įbėriau prieskonių bei įpyliau šiek tiek pomidorų tyrės, kad daržovės pasitroškintų. Kepimo skardos apačią ištepiau pomidorų tyre, klojau lakštus, ant jų barsčiau vištieną, užtarkavau sūrio...vėl lakštai, šįkart ant jų daržovių sluosnis ir tarkuotas sūris. Taip klojame keletą sluosnių. Tiesa...karštame vandenyje ištirpinau sultinio kubelį, sudėjau lydytą sūrį. Šiuo padažiuku vis sudrėkindavau lazanijos sluoksnius. Ant viršaus taip pat pyliau padažo, pomidorų tyrės ir užtarkavau šiek tiek sūriuko. O kepti reikia neilgai, užtenka 20 minučių, nes viskas paruošta, tiesiog paskrudinti reiktų. Labai gardūs penktadienio pietūs.
Beje, nenoriu reklamuoti, tiesiog rekomenduoju Jamie Oliver lazanijos lakštus. Tikrai nustebino, nes jie buvo tokie minkšti, padažai puikiai susigerė.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą