Nemėgstu rudens.Vis bandau, bet niekaip nepavyksta su juo susidraugauti...labai jau jis nedraugiškas, vien pažvelgus pro langą pasidaro pikta, nei trupinėlio saulės,balos kaip pelkės, o dar kai nekenti skėčių, lietaus batų (kalbu apie botus) nekokia situacija.
Nebent ją galima bandyti, nors kažkiek pataisyti.Siūlau, pabandykit:)
Pyragas "Rudeninė melancholija"
Pygarp pagrindui:
150 g pusriebės varškės;
6 valg. š. pieno;
6 valg. š. aliejaus;
75 g cukraus;
Žiupsnelis druskos;
1 valg. š. vanilinio cukraus;
300 g miltų;
2 arb. š. kepimo milteliai;
Riebalų skardai patepti.
Įdarui:
1 pak. vanilinio pudingo miltelių;
1 valg. š. krakmolo;
75 g cukraus;
375 ml šalto pieno;
1 kiaušinis;
125 ml grietinėlės;
1,5 kg obuolių
razinų
cinamono
Varškę iki vientisos masės išsukau su pienu, aliejumi, cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska. Miltus sumaišiau su kepimo milteliais ir pusę šio mišinio suberiaui į varškės masę. Išplakiau elektriniu kombainu. Likusius miltus įminkiau rankomis. Tešlą plonai iškočiojau ant riebalais išteptos skardos.
Įdarui pudingo miltelius, krakmolą ir cukrų sumaišiau su 6 šaukštais pieno. Likusį pieną užvirinau, įmaišiau pudingo masę. Dar kartą viską užvirinau, sumečiau razinas ir ataušinau (kiekvienas turintis balkoną, gali pasinaudoti šia puikia aušinimo sistema), kartkartėmis pamaišant. Kiaušinio baltymą atskyriau nuo trynio. Baltymą ir grietinėlę išplakiau iki standžių putų atskiruose dubenėliuose ir kartu su tryniu įmaišiau į pudingą. Pudingą užpyliau ant tešlos viršaus.
Nulupau obuoliukus, išėmiau sėklas ir, supjausčius skiltelėmis, išdėliojau ant pudingo.Obuolių reik daaaug todėl kroviau keletą sluoksnių, vis barstydama cinamoną:) Pyragą kepti apie 50 min. iš anksto iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą