Žinau, kad su imbieriniais sausainiais per Kalėdas jau nieko nenustebinsi, pati šį receptą radau senokai, jau keleri metai iš eilės juos kepu ir artimuosius maitinu:D Dabar sausainiams reikalingais prieskoniais geriau pasirūpinti iš anksto, nes tenka girdėti, kad Kūčių dieną trūksta, nors nežinau kiek tiesos, pas mane visad prieskonių atsargos papildomos.
100 g sviesto
4 šaukštai grietinėlės
3 šaukštai medaus
šaukštelis malto imbiero
šaukštelis malto cinamono
šaukštelis malto kardamono
žiupsnelis džiovintų gvazdikėlių
cukraus...sunku man su tuo cukrum, sakykim 100 g, bet geriausiai paragaukit ištiepintą sausainių masę ir nuspręsit
330-350 g miltų
nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių
Puode lėtai kaitiname, ištirpiname sviestą, medų, cukrų, grietinėlę, bei prieskonius. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kad gerai pasiskirstytų. Miltus supilkite į skystą masę, pakočiokite, suformuokite kamuoliuką, "apvilkite" maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą. Bent jau aš palieku šaldytuve tešlą per naktį, bet užteks ir valandos. Išėmus iš šaldytuvo, palaikykite kambario temperatūroje, nes tešla labai sukietįja, bus sunku iškočioti. Taigi, gaminame širdutes, angelus, žvaigždelis, svarbu, kad būtų gera nuotaika, nes kočioti tai jau teks ilgokai:DŽinoma, prieš kepimą nepamištame įkaitinti orkaitės, o kepti tik penkiolika minučių (tikrai neilgiau, nes man persistengiant kartą pavyko ir sudegint) 180 laipsnių karščio orkaitėje.Imbierinukai fantastiškas saldus derinys prie dovanos, juk dabar visi palaikom idėją "pasidaryk pats" :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą