2011 m. sausio 3 d., pirmadienis

Baklažanų paštetas

Svečiuojantis pas draugus kaip visada akys užkliudo už knygų spintos ir dar...prikrautos kulinarinių kelionių, įmantrybių, naujovių:)
Pasiskolinus vieną su patraukliausiu pavadinimu patiekalai per 30 minučių:Diš karto "užsikabinau" išbandyti...
Labai mėgstu įvairius sumuštinukus ir užtepus:lydytųs sūrius, daržoves, paštetus. Manau, maži sumuštinukai idealus variantas užsukus draugam, juos smagu susitepti iškylaujant vasarą ar įsidedant užkąsti į darbą:)

Taigi pristatau fantastišką (nemėgstu girti receptų, bet šis tikrai vertas dėmesio) baklažanų paštetą:
nedidelis raudonasis svogūnėlis
pusė baklažano
4 skiltelės česnako
3 šaukšteliai kaparėlių
šaukštelis garstyčių padažo
4 saulėje džiovinti pomidorai
šaukštelis džiovintų petražolių (būtų puikiau žalios, tačiau aš už sezoninius produktus)
pusė šaukštelio džiovinto čiobrelio
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai balzamiko acto
2 marinuoti agurkėliai

Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepkite, kad suminkštėtų apie 5 minutes alyvuogių aliejuje. Mažais kubeliais supjaustykite pusę baklažano, išspauskite nuluptas česnako skilteles ir suberkite į keptuvę. Įdėkite į keptuvę šaukštelį garstyčių padažo, įpilkite acto, suberkite žoleles ir maišydami pakepinkite. Susmulkinkite džiovintus pomidorus, agurkėlius ir kartu su kaparėliais suberkite į keptuvę. Viską dar kelias minutes pakepinkite, jei reikia įberkite papildomai druskos (nors kaparėliai ir džiovinti pomidorai pakankamai sūrūs). Gautą masę galimą sutrinti mikseriu, tačiau man skaniau atrodo matomi atskiri produktų gabaliukai. Ant traškios baltos duonos užtepkite sviesto ir , žinoma, baklažanų pašteto. Dieviški sumuštinukai:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą