2011 m. balandžio 16 d., šeštadienis

Chill out

Tikriausiai labai tinkamą pavadinimą sugalvojau šiam receptui...nes būtent tokia nuotaika "tiesiog chill out" dabar gyvenu:)Gera, kai kiekvieną dieną pasitinki su šypsena, sutinki daug puikių žmonių, pažįstamų, susimatai su senai matytais draugais...todėl nuotaikos tikrai puikios...todėl ir baltojo šokolado pyragas toks panašus...lengvas, paprastas ir laaabai saldus:)

Baltojo šokolado pyragas

200 g sausainių (paprasčiausių, "selgos" tipo)
serbentų uogienės
kiaušinis
indelis Philadelfia sūrelio
150 g varškės
cukraus
100 g baltojo šokolado
3 šaukštai jogurto
5o g sviesto
2 šaukštai aguonų

Su virtuviniu kombainu sutrunipau sausainukus, supyliau ištirpintą sviestą ir išklojau skardą šiuo pyrago pagrindu. Apšlaksčiau skysta serbentų uogiene. Ištrirpinau susmulkintą baltąjį šokoladą, išsukau philadelfia sūrį, varškę, cukrų, jogurtą bei įmaišiau kiaušinį. Į masę supyliau šokoladą...Tada pyrago masę padalinau į dvi dalis ir į vieną supyliau daaaug aguonų:)Ant sausainių pagrindo pyliau masę su aguonom, ant jos likusią masę...viskas:)Kišam į orkaitę...įkaitintą iki 140 laipsnių ir kepam apie 40 min. Nenustebkit, kad ištraukus pyragas bus ne kietas, taip turi būt:)reikia nekišti pirštų prie jo bent dvi valandas, kol jis sustings, susiformuos...na čia šioks toks minusas, bet nuostabus saldukas, minkštumas atperka laukimą:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą