2009 m. birželio 14 d., sekmadienis



Šiandien norėjau langvų pietų, žinoma, su daaaug daržovyčių:)


Todėl neilgai užtrukau ir pasiruošiau pikantišką patiekalą...Vištiena su kumpio apvalkalu


Naudotos daržovės:
2 morkytės
žiedinio kopusto
brokolio
paprikos
svogūnų laiškų (uj negaliu atsidžiaugti vasaros gėrybėm:šviečiom žolytėm, svogūnais...)
citrinos žievelė
daug petražolių

taip pat reikės:
gabalėlio vištienos
itališko kumpio
žinoma alyvuogių aliejaus...ir prieskoniukų marinuojant


Atsišildžius vištieną pamarinavau su aliejum bei kariu, čili, imbieru, naudojau raudonėlį


Taigi apkepiau supjaustytus vištienos gabalėlius, kitoj keptuvėj kepiau tarkuotas morkas, brokolį, žied.kopūstą (juos apviriau prieš kepant), supjaustytą papriką. Ant daržovių uždėjau į kumpį suvyniotą vištieną, užtarkavau citrinos žievelės, dar patroškinau ant silpnos ugnies 10 min. Pačioj pabaigoj, kad geriausiai atsiskleistų kvapas primečiau smulkintų petražolių (kažkada nekenčiau jų, bet dabar neįsivaizduoju vasaros pietų, salotų be žolelių).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą