2009 m. liepos 16 d., ketvirtadienis

Avinžirnių salotos


Skanios, paprastos priešpiecių salotos, taip jas pavadinčiau
šiaip labai mėgstu avinžirnius, jie puikiai tinka verdant sriubas, tik reikia nepadaugint, kaip garnyras prie vistienos:)
Manau, jie nėra naujovė Lietuvoj, o pati gal nebučiau atkreipus dėmesį, jei nebučiau paragavus Turkijoj, kur jie ypač mėgiami
O dabar mano salotos:
Raudonoji paprika
Žiedinis kopūstas
Avinžirniai
Agurkas
Fetos sūris, nors aš naudojau su mėlynuoju pelėsiu
Raudonasis svogūnas
Krapai
Bazilikai, būtų puiku švieži, bet man užsiauginti nepavyko, tai naudojau džiovintus
Juodieji pipiriukai
Citrina
Alyvuogių aliejus

Taigi smulkiai supjaustome svogūną, krapiukus, papriką,nuluptą agurką, suplėšom žiedinį kopustuką, kubeliais supjaustom sūrį (kadangi aš naudojau su mėlynuoju pelėsiu, teko trupinti).Padarom padažiuką iš citrinos sulčių bei aliejaus. Sudedam viską į dubenį, supilam nukoštum avinžirnius ir užpilam padažą. Nepamirštam pipiriukų bei bazilikų:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą