2009 m. liepos 14 d., antradienis

Padazas "Pomcidoro"

Tai tikriausiai nerealiausias vasaros atradimas:)
Tuo labiau, kad daugelis megsta pasikepti desreliu ar saslyku sodely...
Taigi sis padaziukas prie tokio maistelio laaaabai greitai dingsta, kartais net seimininkei nelieka:D

Dabar kai pomidorai jau tikrai "normalia" kaina galima daugiau nusipirkti:)

Taigi keliaujame i turgu ir parsitempiame:
2 kg pomidoru
keliu skilteliu cesnako
baziliko
cili paprika, jei megsta isbandymus burnai galite ir dvi, bet vienos tikrai pakanka:D
ir...cukraus, sunku parasyti kiek, bet apie 400 g, geriausia vis uzgriebti saukstu ir pagauti, nors atveses padazas daznai turi pakitusi skoni, todel reikia atsargiai (man pirma karta gavosi tikra saldi uogiene:D
Taigi pomidorus reikia nuplikyti karstu vandeniu. Kuo jie labiau prinoke, tuo geriau nusilups odele. Nulupus odele siek tiek pasmulkint,ispjauti balta dali prie kotelio ir sudeti i puoda. Cili paprika smulkiai supjaustyti, issipausti cesnako, arba smulkiai supjaustyt:)
Virti ant mazos ugnies, nepamirsti cukraus,baigiant virti baziliko ir ,svarbiausia, vis ragauti:)
O virti apie puse valandos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą