Kaip ir kiekvienais metais, nors pasižadam ne prisivalgyti, o tik paragauti daugybės gėrybių, bet vis dėl to dažniausiai persivalgom...
Man taip pat teko šiais metais iškentėti nemalonius skrandžio skausmus (nors panetonis (tradicinis Kalėdinis italų pyragas), kurio suvalgiau tiek daaaug buvo fantastiškas)
Todėl po apsivalgymo fiestos, reikėjo ko nors lengvai virškinamo ir neriebaus...mąsčiau apie sriubytę, bet radusi šaldytuve kiaušinių labai apsidžiaugiau:omletas greitesnis variantas, o ir papildyti baltymų atsargas bus neblogai
Mano staigiajam omletui reiks:D
2 kiaušiniai
apie 50 ml grietinėlės
kieto fermentinio sūrio (Italijoj man rojus, pasirinkimas sūrio toooks didelis, kad sunku išsirinkti, bet lietuviškas "Džiugas" būtų puiku)
šviesios cukinijos (aišku galima ir tamsią, bet ši daug skanesnė)
žiedinio kopūsto
džiovintų žolelių
kario
Atskyriau kiaušinių baltymus nuo trynių ir juos atskirai išplakiau, įbėriau prieskonių (žinoma, savo mėgstamiausio kario). Tada plakinius sumaišiau ir subėriau tarkuotą sūrį, supyliau grietinėlę. Pasūdytam vandeny išviriau juostelėm supjaustytą cukiniją bei žiedinio kopūsto galvutes. Išvirtas daržovytes sumečiau į omleto plakinį...ir kepam:)
Kepiau neilgai, kad omletas būtų purus, žinoma, dar kaip visada šalia "priglaudžiau" virtų šparaginių pupelių (jos Italijoj viena populiariausių daržovių, todėl jos dabar nuolat mano lėkštėj), likusį žiedinį kopūstą. Lengvų pošventinių pietų:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą