Esu kepus varškės apkepą, bet dar nebuvau bandžius pyragiuko. Taigi, kaip visi šiuo metu sumąsčiau nepirkti, bet gana nebrangiai išsikepti didelį pyragą ir pradžiuginti visus:)
Kadangi man visuose desertuose tinka šokoladas, šiame deserte taip pat jį panaudojau.
Pirmiausia reikės:
pusantros stiklinės miltų
2 kiaušinių
nubraukto arbatinio šaukstelio kepimo miltelių
du šaukštai manų
5oo g varškės
apie 5o g razinų
pusę šokolado
250 g margarino
amareto skonio esencija
ir...cukraus, va čia nežinau, asmeninis dalykas, manau, stiklinės ar pusantros užtenka:)
Išlydžiau 125 g margarino, sudėjau sulaužytą šokoladą ir cukrų (geriausiai kai gausis masė paragaukit ir nuspręsit kiek cukraus dar norit). Į atvėsintą masę įpilkite vieną išplaktą kiaušinį ir suberkite miltus bei kepimo miltelius. Išminkytą tešlą porai valandų padėkite šaldytuve arba jei skubat (kaip aš) pusvalandžiui į šaldiklį. O dabar varškė:) Išsukit likusį margariną, sudėkit cukrų, susmulkintas razinas, išplaktą kia
ušinį, manus ir, žinoma, varškę. Tiesa, dar pyliau pusę šaukštelio esencijos. Dabar viską gerai pamaigykit rankomis, kad masę būtų puri.
Dabar patepam skardą sviestu, tarkuojam pusę tešlos pagrindui (trupininis pagrindas), sulyginam ir dedam įdarą. Liko tik užtarkuoti likusią dalį tešlos ant viršaus:)o dabar kepam 40 min, 180 laipsnių temperatūroj.
Kai pyragas atvėsta gražiai pjaustos, pagrindas ir viršus toks "sausaininis" traškus, o įdaras purus. Mėgaujamės varške.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą