Užliūliavo mane taip netikėtai atskridusi žiema...tai ir desertą tokį panašų į orą už lango pasiūlysiu:)
Prisiminiau aš čia vieną dienelę vaikystę ir tokią nuostabią, mėgiamą manų košę. Tai buvo vienintelė košė, kurią valgydama neašarodavau. Todėl pusryčiam sumąsčiau labai greitai ir paparastai pasigaminti manų pudingą.
Taigi apie pudingą:
pusė litro pieno (riebesnio)
cukraus
4-5 šaukštai manų kruopų
50 g sviesto
migdolų arba kokosų drožlių
saldaus serbentų džemo ar vyšnių uogienės
jogurto
du kiaušiniai
Na, rodos, tik tiek. Užviriau pieną, subėriau manus, paviriau ir palikau atvėsti. Atskyrusi kiaušinių baltymus nuo trynių, baltymus išplakiau. Išsukau kiaušinių trynius, cukrų bei sviestą. Išplaktus kiaušinių baltymus, kiaušinių trynių masę supyliau į atvėsusią manų košę. Skardą ištepiau sviestu, pyliau manų košę, tada sluoksnį džemo sumaišyto su jogurtu ir ant viršaus vėl sluoksnis košės. Pabarsčiau pudingą smulkintais migdolais, labai tinka ir kokosų drožlės:)Lieka užsikaisti arbatos ir nesušalti:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą