2010 m. gruodžio 18 d., šeštadienis

O jūs ar užuodžiat Kalėdas?

Man pačiai labai keista, kad šiais metais esu visiškai abejinga šventėm, nejaučiu laukimo nuotaikos. Viskas atrodo taip nuobodu, pabodę, todėl bent virtuvėje bandau atrasti naujovių, kažką išbandyti, sukurti. Žinoma, šios Kalėdos kaip ir visos kitos neapsieis be imbierinių sausainukų, bet jiems dar ne laikas (visada kepu per Kūčias ir visiem padalinu prie dovanėlių). Tai šį kart papasakosiu, kaip sekės kepti meduolį.
Nedidukas meduolis:
2 kiaušiniai
stiklinė miltų
šaukštelis kepimo miltelių
1,5 šaukšto sviesto
2 šaukštai grietinės
3 šaukštai medaus
šaukštelis cinamono
pusė šaukštelio kardamono
keletas gvazdikėlių
džiovintos razinos
50 g juodojo šokolado
pieno (jei reikės)

Ištirpinau medų, sudėjau sviestą, grietinę, prieskonius, maičiau, kad viskas gerai išsilydytų. Masei atvėsus įdėjau du kiaušinių trynius,supyliau miltus, kepimo miltelius bei razinas. Jei norite saldžiau nepamirškit dar įberti papildomai cukraus. Masė turėtų būti grietinės tirštumo, todėl man teko įpilti dar šiek tiek pieno:)Rodos, tiek...kadangi tai nedidelis meduolis kepiau 40 minučių, 150 laipsnių karščio orkaitėje.Iškepusį meduoliį aplaisčiau lydytu juoduoju šokoladu. Šokoladas niekada nepamaišo, o ir meduolis gražesnis. Manau, kambariuose pasklidus maloniam cinamono kvapui, pagaujant meduolį su pienu greit sugrįš ta maloni Kalėdinė nuotaika...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą