2010 m. gruodžio 23 d., ketvirtadienis

Marokietiškai

Nutariau vieną vakarą pavartinėti savo receptų užrašiukus, pasklaidyt iškarpas, nors labai nemėgstu gaminti pagal receptus.Dažniausiai prisiskaitau, peržiūriu daug įvairių variantų, o galutinis jau būna mano pačios sukurtas. Radau įdomų marokietiškų salotų variantą. Kadangi nuolat gamindama naudoju daug prieskonių, matyt, tuo mane šis receptas ir suviliojo.

O salotom reikės:
2 morkos
pusė mėlyno kopūsto (čia mano papildomas priedas recepte, taigi, jei nemėgstate, galite nenaudoti)
1/3 stiklinės aliejaus
indelis nautūralaus jogurto
sojų padažo
šaukštelis citrinos sulčių
du šaukšteliai apelsinų sulčių
100 gramų pistacijų riešutų
ir prieskoniai:
šaukštelis garstyčių sėklų
pusė šaukštelio kumino
pusė šaukštelio imbiero
šaukštelis paprikos
pusė šaukštelio kardamono bei kalendros

Morkas nuskutame ir sutarkuojame, kopūstą smulkiai supjaustome, pistacijas sukapojame. Suberiame į kitą dubenį prieskonius, supilam aliejų, jogurtą, sojų padažą, spaustas citrinų, apelsinų sultis. Ir tiesiog užpilame ant daržovių ir riešutų padažą, jei reikia dar įberiame druskos, gerai išmaišom. Palikite salotas kokiam pusvalandžiui, kad padažas susigertų. Skanų valgyti vienas salotas, puikiai tinka prie mėsos ar žuvies, man ypač patiko salotom naudojamos pistacijos, aš už riešutus salotose:)
Neteko lankytis Maroke, bet , manau, daržovės bei prieskoniai sudaro patiekalų pagrindą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą