2011 m. sausio 26 d., trečiadienis

Apkepėlė su šparaginėm pupelėm

Šiuo metu šaldytuve vėl "kalnas" kaimiškų kiaušinių, todėl reikia paskubėti juos sunaudoti, tai radau paprastą orkaitėje kepamą apkepėlę. Šis receptas pagal kilmės šalį priskiriamas Sirijai, nors man visos nacionalinįs virtuvės, kavinės, receptai labai jau įtartini. Ne vienas kinas tikriausiai patvirtintų, jog Lietuvoje niekur nerastum tikro kiniško patiekalo. Greičiau sakyčiau tai patiekalai su trupučiu kiniško skonio:) O apkepėlė patiko, nes puikiai recepte suderintos daržovės. Prieš darydama galvojau, na bus tiesiog omletas, kaip pati daug kartų esu kepusi, bet daržovių suderinimas, parinkimas, įsitikinau, labai svarbus. O ir kepama ne keptuvėje, kąmėgstu, nes įkiši į orkaitę ir gali toliau užsiimti kita veikla, neužsibūti virtuvėje...nebent kepamas pyragiukas, tada reikia retsykiais palakstyt jo patikrint

Apkepėlė:

2 kiaušiniai
50 ml pieno
raudona paprika
svogūnas
pomidoras
200 g šviežių ar šaldytų šparaginių pupelių
druskos
šviežių petražolių



Pupeles nuplaukite, supjaustykite, pavirkite pasūdytam vandeny kol suminkštės ir gerai nuvarvinkite.Susmulkintą svogūną ir papriką pakepinkite. Sudėkit pupeles, griežinėliais pjaustytus pomidorus, suberkit plėšytas petražoles, užbarstykit druskos. Daržoves paskleiskit nedidelėje kepimo skardpje ir apliekite su pienu išplaktais kiaušiniais. Kepkite orkaitėje, kol paviršius apsitraus plutele, aš kepiau apie 15-20 minučių. Beje, galite apibarstyti tarkuotu sūriu prieš kepant, ką aš ir padariau:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą