2011 m. sausio 24 d., pirmadienis

Duonytė

Nebūčiau sumąsčius kepti duonos, jei ne tetos pasiūlytas raugas. O dar ir turėjau galimybę stebėti gamybos procesą, todėl labai užsimaniau ir pati pabandyti:)Žinoma, laiko užima ir nemažai duonytė, bet verta, taip gardu šilta, naminė duonos riekė su sviestu, o jos kvapas visą dieną sklinda namuose...

Naudojau:

250 g duonos raugo
500 g kvietinių miltų
100 gramų sezamo sėklų
100 linų sėmenų sėklų
šaukštas kmynų
2 šaukšteliai druskos ir 2 šaukšteliai cukraus
500 ml vandens


Supilam grūdus į raugą ir gerai išmaišome. Pilam druską, cukrų, miltus (geriau persijotus), vandenį į raugą su grūdais. Formą ištepam aliejum ar sviestu. Atskiriam raugo kitam kepimui. Dedam duoną į formą, aptepam vandeniu viršų, uždengiam rankšluosčiu ir paliekame kilti 12 valandų. Kepant reikia dėti į neįkaitintą orkaitę ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 2 val, Karštą duonytę reikia uždengti rankšluosčiu ir palikti atvėsti, nors įsivaizduoju kaip noris paragauti karštos (aš irgi neiškentusi, vos pravėsus atsipjoviau didelį, kaip pyrago, gabalą):) taip paprastai galime mėgautis kasdiene, taip pamėgta duona.

1 komentaras:

  1. Nebūna rūgšti tiek laiko kildinus? Su tokiu miltų ir raugo kiekiu aš kildinu keturias-penkias val, nes vėliau perrūgsta, rūgštesnė tampa ir pjaunant pluta atšoka

    AtsakytiPanaikinti