2011 m. vasario 22 d., antradienis

Beveik paelja

Šis patiekalas man taip asociajuojasi su šiluma, ryškiom spalvom, kaip prieštara baltumui už lango (nors ir prie jo jau pripratau, net išmokau mėgautis). Pakvieskim bent truputį pavasario į virtuvę:

Ispaniški ryžiai su vytinta dešra

300 ml vištienos sultinio
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 svogūnas
2-3 skiltelės česnako
paprika
200 g ryžių
šaukštelis ciberžolės, ryžių prieskonių
400 g konservuotų pjaustytų pomidorų ar pomidorų tyrės
150 g vytintos dešros ar rūkytų dešrelių
šviežių petražolių
150 g šaldytų žirnelių

Užkaiskime vištienos sultinį ir įkaitinkime keptuvėje aliejų. Supjaustykime svogūnus bei česnakus ir kepkime apie 3 min. Stambiai juostelėmis supjaustome papriką, sudedanm į keptuvę, suberiam ryžius, ciberžolę bei ryžių prieskonius. Dar kepame tris minutes. Supilam pašildytą sultinį, pomidorų pastą, užverdam ir troškinam ant silpnos ugnies dar 5 min. Stambokai supjaustom dešrą, įmaišom į ryžius ir toliau troškinam. Baigiant suberiam suplėšytas petražoles, suberiam žirnelius. Dar troškinam 5-10 min. Jei mišinys išsausėjo įpilkite dar sultinio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą