Šis patiekalas man taip asociajuojasi su šiluma, ryškiom spalvom, kaip prieštara baltumui už lango (nors ir prie jo jau pripratau, net išmokau mėgautis). Pakvieskim bent truputį pavasario į virtuvę:
Ispaniški ryžiai su vytinta dešra
300 ml vištienos sultinio
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 svogūnas
2-3 skiltelės česnako
paprika
200 g ryžių
šaukštelis ciberžolės, ryžių prieskonių
400 g konservuotų pjaustytų pomidorų ar pomidorų tyrės
150 g vytintos dešros ar rūkytų dešrelių
šviežių petražolių
150 g šaldytų žirnelių
Užkaiskime vištienos sultinį ir įkaitinkime keptuvėje aliejų. Supjaustykime svogūnus bei česnakus ir kepkime apie 3 min. Stambiai juostelėmis supjaustome papriką, sudedanm į keptuvę, suberiam ryžius, ciberžolę bei ryžių prieskonius. Dar kepame tris minutes. Supilam pašildytą sultinį, pomidorų pastą, užverdam ir troškinam ant silpnos ugnies dar 5 min. Stambokai supjaustom dešrą, įmaišom į ryžius ir toliau troškinam. Baigiant suberiam suplėšytas petražoles, suberiam žirnelius. Dar troškinam 5-10 min. Jei mišinys išsausėjo įpilkite dar sultinio.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą